I höst kommer föreställningen “Baka kom på söndag och började jobba på måndag” till Malmö!

Kroatiska Riksförbundets projekt Sverige Berättar kommer till Malmö under höstlovet vecka 44 för att tillsammans med lokala krafter sätta upp musik- och dansföreställningen ”Baka kom på söndag och började jobba på måndag” i Festsalen på Ungdomens Hus, Norra skolgatan 10 B i Malmö. Premiär sker på fredagen den 3 november kl 19:00 och ytterligare en föreställning lördagen den 4 november kl 15:00.

För kunna att genomföra detta behöver vi en ensemble av teaterintresserade samt hjälp från föreningsmedlemmar i Malmö/Helsingborg och andra intresserade och hjälpsamma. Man behöver inte ha kroatisk bakgrund för att delta och för att hitta ungdomar till rollerna kommer vi även att vända oss till Kulturskolan i Malmö samt amatörteaterföreningar i augusti/september. Se gärna filmen om föreställningen då den sattes upp i Göteborg under sportlovet på www.sverigeberattar.se och följ projektet på Facebook, Sverige Berättar.

Vi vill gärna att ni som vill och kan hjälpa till på olika sätt under vecka 44 kommer på ett förmöte för att planera och bestämma tillsammans. 
Vi ses och fikar och planerar i Festsalen på Ungdomens hus, Norra Skolgatan 10 B lördagen den 23 september klockan 10:30-12:00.
Mellan klockan 13:00-17:00 har vi casting/workshop för de som vill vara med i teatergruppen i samma sal. 
 
Exempel på enkla uppgifter som vi kommer att behöva hjälp med under teaterveckan:
Kör och/eller dansgrupp
Lån av folkdräkt
Två personer som kan stå i dörren vid föreställning
Garderobspersonal
Någon som kan hjälpa oss ställa ut och bära tillbaka stolar i salen
Teknik och bärhjälp
Spridning av reklam och info innan och under veckan
Hjälp med bakning och kontakter till blomsterhandlare, bageri, mm
Personer som vill stå i bar/cafe

Ensemblen och kör och dansare kommer även att behöva kunna åka till Olofström över dagen för ytterligare en föreställning lördagen den 11 november kl 15:00. Här söker vi kontakter till personer i Olofström.

Det finns en preliminärbokning av ytterligare en sal i Ungdomens Hus för kvällen lördagen den 4 november om det är så att någon av föreningarna eller övriga skulle vilja genomföra en fest. Här finns möjlighet att ta inträde och driva försäljning av bar. Salen är fullt utrustad med teknik och scen, bar mm. Detta behöver dock i så fall planeras och bokas senast efter för-mötet den 23 september.

För att veta ungefär hur många vi blir på förmötet vill vi gärna att ni anmäler er senast den 15 september. 
Anmäl er via mail på: info@sverigeberattar.se, ring eller skicka sms till 070-557 95 78.
Sprid och dela gärna till de ni känner som kan vara intresserade.

Glad och trevlig midsommar och sommar! 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *