Casting och workshop 23 september

Under höstlovsveckan genomför projektet Sverige Berättar en teatervecka på Ungdomens Hus i Malmö. Vi sätter upp pjäsen “Baka kom på söndag och började jobba på måndag”.

Varmt välkomna på casting och manusworkshop!

Den 23 september träffar det konstnärliga teamet från Stockholm alla intresserade för casting och manusworkshop. Vi söker teaterintresserade vuxna, unga och ungdomar från 15 år och uppåt. Sara Beer, som skrivit manus och som kommer att regissera, Susanne Olofsson, skådespelare och dramapedagog, Helena Sjöstedt, scenograf, kostymör och sminkör samt Elliot Ljungdahl, regiassistent och tekniker samt projektledare Kerstin Gustafsson kommer att finnas på plats.

Under höstlovsveckan, mellan den 28 oktober och den 5 november bedriver vi community-theatrebaserad verksamhet i Festsalen på Ungdomens hus mitt i Malmö med en blandad ensemble av ungdomar, vuxna, professionella och amatörer. Föreställningar ges fredagen den 3 november och lördagen den 4 november. Vi genomför även en föreställning i Olofström den 11 november.

Projektet står för mat och vid behov kollektivtrafikkort samt resa till Olofström.

Pjäsen har nio roller och handlar om mötet med det nya landet då många kroater kom som arbetskraftsinvandrare. Manus är baserat på intervjuer och digitala berättelser från kroater i första, andra och tredje generationens invandring men pjäsen vänder sig till en bred, allmän familjepublik. (“Baka” betyder “mormor” på kroatiska.) Föreställningen kommer att innehålla inslag av musik, sång och dans.

Se gärna filmen om föreställningen som gjordes då vi satte upp pjäsen i Göteborg under sportlovet och de digitala berättelser som ligger till grund för pjäsen här på hemsidan.

Sprid gärna denna inbjudan till de ni tänker kan vara intresserade. Man behöver inte ha kroatisk bakgrund. Om man vill hjälpa till under teaterveckan på annat sätt, kom gärna på det planeringsmöte som genomförs strax före castingen, kl 10:30-12:00.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *