Inbjudan till projektavslut

page1image1749408Kom och fira med oss!

Projektet Sverige Berättar avslutar sin 3-åriga verksamhet och vill fira detta med samarbetsparter och alla som på olika sätt har medverkat i verksamheten.

Lördag 22 september, kl 14-17
Lokal i Stockholm, adress anges längre fram

O.S.A. senast 15 augusti till info@sverigeberattar.se

Sverige Berättar är ett 3-årigt Arvsfondsprojekt som utvecklar modeller för berättande om möten med det nya landet. Projektets målgrupp har under år 1 varit kroatiska barnbarn och under år 2 barn på flykt. De unga har skapat digitala berättelser om mor- och farföräldrars eller sina egna möten med Sverige. Utifrån berättelserna och research har Sara Beer skrivit två manus som turnerar runt i landet och sätts upp på skollovsveckor.

Projektet samlar berättelserna på www.sverigeberattar.se tillsammans med bland annat utbildningsmaterial i berättarmodeller och en digital utställning om den kroatiska arbetskraftsinvandringen. Det har också tagits fram en bokningsbar fysisk utställning med samma innehåll, samt en lärarhandledning för skolarbete om migration.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *