Stockholmsminnen 30 november

Varmt välkommen till en revy med ”Sjung mitt liv”-kören!

Sjungande barn i gammaldags skolmiljö

 

Projektet ”Sjung mitt liv” bjuder på ett blandat program med generationsmöten, allsång och musik med kända och nyskriva sånger, textila verk, bildspel, anekdoter och dramatiserade minnesbilder av hur det var att vara ung i Stockholm under 50- och 60-talen.

Evenemanget är kostnadsfritt. För anmälan senast den 29/11 eller för mer information: info@sverigeberattar.se.

Sprid och dela gärna denna inbjudan!

Du hittar Enskede skola ca 5 minuters gångväg från tunnelbanestation Sandsborg, på Stockholmsvägen 30. Matsalen ligger till vänster inne på skolgården när du har huvudbyggnaden framför dig.

Arvsfondsprojektet ”Sjung mitt liv”, som drivs av föreningen Sverige Berättar, samlar in berättelser på tre olika äldreboenden i Stockholm via skapande stunder med musik och textil. Samtidigt som ett studiecirkelmaterial för de skapande stunderna växer fram blir berättelserna till tre generationsframföranden likt den 30/11, en podcast, en utställning och ett nyskrivet dramatiserat körverk. Tema för hela projektet är Möte med Stockholm, eller Mitt Stockholm.

I Enskede skolas matsal lördagen den 30 november kl 14:00 visar vi upp det som har vuxit fram under hösten på Enskededalens serviceboende och presenterar några nyskrivna teaterscener och sånger utifrån insamlat material under ledning av Marit Eriksson och Andreas Norén från Föreningen Midsommargården. Dramatiker och regissör: Sara Beer. Kompositör: Annika Ennart Olsson.

Med finansiering av Arvsfonden och i samarbete med Studiefrämjandet, Stadsmuseet i Stockholm, Enskededalens serviceboende, Föreningen Midsommargården samt Brusewitz Design.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *