Anta dansutmaningen!

Teckningen visar leende person med händerna över huvudet.       Av S. Taylor

Vi vill sprida glädje, energi och värme till alla i samhället och framförallt till er på äldreboenden! Häng med oss och låt dansen tala sitt eget språk!

Vi kör från Påskafton till Midsommarafton. Klockan 10 på dessa aftnar och varje måndag däremellan släpps veckans dansfilm här på hemsidan under fliken “Dansutmaningen” och på Sverige Berättars Facebook. Obs! Det går lika bra att anta utmaningen enskilt som i grupp, exempelvis kan personal/anhörig dansa tillsammans med de boende en och en. Du/Ni kan haka på precis när ni vill!

Ett förslag är att ni bestämmer en tid varje dag, t. ex. innan lunch, då ni tittar på dansfilmen. Våra danspedagoger turas om att visa veckans dans med några få enkla rörelser som alla kan hänga med på utefter egen förmåga. Sedan gör ni dansen tillsammans så många gånger ni vill!

Tanken är att ni alla ska få se varandra dansa samma danser på olika sätt runt om i landet, så filma gärna ert dansande gäng och lägg upp filmen på boendets Facebook (eller någon personals). Skriv en kommentar på veckans dansfilmsinlägg på Sverige Berättars Facebook så att alla ser när det är klart. (OBS! Se till att ni har allas samtycke, om inte var kreativa och undvik ansikten.) Det går också att skicka er film till carina@sverigeberattar.se via t. ex. Sprend, Wetransfer.

Gå in och gilla inlägget om dansutmaningen, skriv en kommentar om att ni vill vara med och dela vidare till alla ni känner! Vi skapar generationsmöten, härlig gemenskap och ett nytt roligt sätt för nära och kära att umgås på!

Vid frågor tveka inte att kontakta Emma-Linn.

Vi ses klockan 10 (eller när ni vill) på Påskafton och dansar in Påsken tillsammans!

Glada hälsningar
Emma-Linn Carlberg
Projektledare för projektet “Dansa Mitt liv”
i samarbete med projektet “Sjung mitt liv” genom föreningen Sverige Berättar
emma-linn@sverigeberattar.se
0768-714702

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *